Download buku bahasa Sunda kelas 3 SD MI kurikulum 2013

Buku Bahasa Sunda Kelas 3 SD/ MI Kurikulum 2013

SUNDAPEDIA.COM, Sampurasun! Buku Bahasa Sunda kelas 3 SD dan MI Kurikulum 2013 untuk siswa diterbitkan oleh Dinas Pendidikan Provinsi Jawa Barat.

Format buku elektronik dalam PDF sebanyak 136 halaman. Bisa diunduh dari PC/ laptop, tablet maupun dari smartphone.

Materi pelajaran Bahasa Sunda kelas 3 SD/MI terdiri atas 9 BAB. Berikut ini daftar isi materi Basa Sunda SD kelas 3.

BAB I: Alam Sabudeureun Urang

  • Maca Bedas
  • Ngalisankeun Jawaban
  • Ngunikeun Kecap dina Kalimah
  • Nyalin Kecap
  • Maca dina Jero Haté
  • Nganggeuskeun Kalimah
  • Ngahartikeun Kecap
  • Ngeusian Kalimah
  • Ngagalantangkeun Kalimah
  • Ngarang Carita

BAB II: Pangalaman Anu Matak Nineung

  • Maca Bedas
  • Ngalengkepan Kalimah
  • Ngapalkeun Harti Kecap
  • Niténan Robahna Kecap
  • Ngeusian Kalimah
  • Nuliskeun Kajadian Alam
  • Nyaritakeun Pangalaman

BAB III: Usum-usuman

  • Maca Bedas
  • Ngajawab Pananya
  • Ngagalantangkeun Kalimah
  • Mikawanoh Sisindiran
  • Nyalin Sisindiran
  • Ngalengkepan Kalimah
  • Nyusun Kalimah Jadi Karangan
  • Nganggeuskeun Karangan

BAB IV: Gotong Royong

  • Ngaregepkeun Paguneman
  • Ngajawab Pananya
  • Ngadiskusikeun Kadaharan Has Daérah
  • Ngalisankeun Kecap
  • Ngagalantangkeun Kalimah
  • Ngeusian Kalimah
  • Maca Bedas
  • Molahkeun Paguneman

BAB V: Kaulinan jeung Olahraga

  • Maca dina Jero Haté
  • Ngalengkepan Kalimah
  • Maca Paguneman
  • Ngapalkeun Harti Kecap
  • Ngalarapkeun Kecap kana Kalimah
  • Nataan Sesebutan dina Awak
  • Nyusun Kecap Jadi Kalimah
  • Ngabandungan Pedaran Ngeunaan Kaulinan
  • Nganggeuskeun Karangan

BAB VI: Endahna Sosobatan

  • Maca Bedas
  • Maca dina Jero Haté
  • Nyusun Pertanyaan
  • Nyaritakeun Eusi Carpon
  • Ngapalkeun Harti Kecap
  • Nyebutkeun Gunana Pakakas
  • Nataan Ngaran Poé

BAB VII: Hemat Energi

  • Maca dina Jero Haté
  • Ngajawab Pananya
  • Ngajelaskeun Cara-Cara Ngahémat
  • Ngapalkeun Kecap Sabalikna
  • Ngalarapkeun ku Kecap Sabalikna
  • Nembangkeun Pupuh
  • Molahkeun Paguneman

BAB VIII: Hormat ka Kolot jeng Ngajen Sasama

  • Maca Bedas
  • Ngajawab Pananya
  • Maca dina Jero Haté
  • Nyusun Kalimah
  • Ngabandungan Pedaran jeung Conto Dongéng
  • Ngalengkepan Kalimah
  • Migawé Pancén

BAB IX: Miara Lingkungan

  • Maca Éndah
  • Ngajawab Pananya
  • Ngabandungan Pedaran Miara Lingkungan
  • Ngalengkepan Kalimah
  • Mahamkeun Sajak
  • Nulis Sajak
  • Ngapalkeun Harti Kecap

Download buku Bahasa Sunda dengan judul Pamekar Basa Sunda Pikeun Murid SD/MI Kelas III di sini.

Lihat juga: Buku Bahasa Sunda Kelas 2 SD/MI Kurikulum 2013

Demikian, semoga bermanfaat.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *