Contoh Percakapan Bahasa Sunda Belanja di Warung

Contoh Percakapan Bahasa Sunda Belanja di Warung

SUNDAPEDIA.COM, Sampurasun! Contoh percakapan bahasa Sunda lemes atau halus sesuai undak usuk basa atau tatakrama bahasa Sunda tentang belanja kebutuhan dapur di warung.

Percakapan Bahasa Sunda

Ceu Mimin: Punten, punteeen…!

Kang Kusoy: Mangga, kéla antosan sakedap! Badé ngagaleuh naon, Ceu?

Ceu Mimin: Badé mésér béas sakilo, uyah sabungkus, asin saparapat, gula beureum sagandu, lisah wéh saliter.

Kang Kusoy: Sareng naon deui, Ceu?

Ceu Mimin: Atos cekap sakitu. Sabarahaeun, Kang?

Kang Kusoy: Mangga, antosan sakedap urang étang heula. Béas sapuluh rébu, asin tilu rébu, gula beureum sarébu, uyah sarébu, lisah genep belas rébu. Sadayana janten tilu puluh hiji rébu.

Ceu Mimin: Mangga, ieu artosna, Kang!

Kang Kusoy: Mangga, artos na lima puluh rébu nya. Ieu angsulna salapan belas rébu. Nampi artosna, nyanggakeun barangna. Sing raos dituangna!

Ceu Mimin: Nyanggakeun artosna, nampi barangna. Wios teu kénging diangsulan, Kang. Abdi gaduh sametan tujuh belas rébu tilas nambut endog.

Kang Kusoy: Oh, kitu. Mangga atuh, hatur nuhun. Dua rébu deui badé dikana naonkeun?

Ceu Mimin: Kana cabékeun wé, Kang! Dua rébueun.

Kang Kusoy: Mangga.. mangga… Ieu, Ceu!

Ceu Mimin: Tiasa nyungkeun deui kérésék, Kang? Ieu béas bilih morodol hég ngan sakedik téh.

Kang Kusoy: Tiasa, mangga.

Ceu Mimin: Hatur nuhun, Kang. Ké… dupi pangaos gula bodas sareng tarigu sabaraha?

Kang Kusoy: Sami-sami, Ceu. Gula bodas téh majeng pangaosna janten dua puluh dalapan sakilo. Upami tarigu mah mung lima rébu. Badé sakantenan ayeuna?

Ceu Mimin: Ah, moal waka. Teu ngabantun artosna ayeuna mah. Naroskeun heula wéh.

Kang Kusoy: Wios bilih badé nyandak heula mah.

Ceu Mimin: Moal waka, wios engké deui.

Kang Kusoy: Oh, muhun atuh.

Ceu Mimin: Mangga atuh, Kang. Dikantun!

Kang Kusoy: Mangga, Ceu. Mangga…

Artinya:

Ceu Mimin: Permisi… permisii…!

Kang Kusoy: Ya, tunggu sebentar! Mau beli apa, Mbak?

Ceu Mimin: Mau beli beli beras sekilo, garam sebungkus, ikan asin seperempat, gula merah satu buah, minyak satu liter.

Kang Kusoy: Apa lagi, Mbak?

Ceu Mimin: Sudah cukup. Berapa semuanya?

Kang Kusoy: Baik, tunggu sebentar saya hitung dulu. Beras 10.000, ikan asin tiga ribu, gula merah 1.000, garam 1.000, minyak 16.000. Semuanya jadi 31.000.

Ceu Mimin: Baik, ini uangnya, Bang!

Kang Kusoy: Baik, uangnya 50.00 ya. Ini kembaliannya 19.000. Saya terima uangnya, ini barangnya. Semoga enak dimakannya.

Ceu Mimin: Saya serahkan uangnya, terima barangnya. Tidak usah dikembalikan, Bang. Saya punya utang 17.000 bekas pinjam/kasbon telur.

Kang Kusoy: Oh, begitu. Baiklah. Terima kasih. 2.000 lagi mau dibelikan apa?

Ceu Mimin: Dibeliin cabai aja, Bang. 2.000.

Kang Kusoy: Oke, siap. Ini, Mbak!

Ceu Mimin: Bisa minta lagi kantong kresek, Bang? Ini beras takut tumpah, mana cuma sedikit lagi.

Kang Kusoy: Bisa, boleh.

Ceu Mimin: Terima kasih, Bang. Kalau harga gula pasir dan terigu berapa?

Kang Kusoy: Sama-sama, Mbak. Gula pasir harganya naik jadi 28.000 perkilo. Kalau terigu hanya 5.000. Mau sekalian sekarang?

Ceu Mimin: Ah, enggak dulu. Sekarang tidak bawa uang. Nanyain aja dulu.

Kang Kusoy: Silakan kalau mau ambil/kasbon dulu.

Ceu Mimin: Enggak dulu, nanti aja.

Kang Kusoy: Oh, ya sudah.

Ceu Mimin: Mari, Bang…

Kang Kusoy: Mari, Mbak, silakan!

Baca juga: Contoh Percakapan Bahasa Sunda Lemes dan Loma Ibu dan Anak

Demikianlah, semoga bermanfaat.