Contoh Sisindiran Serah Terima Pengantin Baru

Contoh Sisindiran Serah Terima Pengantin Baru

SUNDAPEDIA.COM, Sampurasun! Pada postingan ini saya akan berbagi contoh pantun atau sisindiran serah terima panganten (pengantin). Sebelum acara walimahan, biasanya diisi dengan cara penyerahan dari pihak calon pengantin pria dan penerimaan dari keluarga mempelai wanita.

Dalam sambutan penyerahan dan penerimaan umumnya suka diselingi guyonan, kadang diselipkan juga sisindiran atau pantun.

Di bawah ini ada beberapa contoh sisindiran keur panganten atau pantun bahasa Sunda untuk pengantin. Pantunnya tidak begitu bagus, tapi kalau mau silakan gunakan dalam sambutan penyerahan maupun penerimaan calon pengantin.

Selamat membaca…

Sisindiran Penyerahan Pengantin Pria

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Ka Cikijing ka Sumbawa

Kitu ning geus ilaharna

Teu jingjing teu barang bawa

Istuning alakadarna[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Nyeri hulu kot lenglengan

Katinggang ku pangpung panjang

Si jalu kabungbulengan

Ku nyai nu jangkung lenjang

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Ngaritna ka Panyusuhan

Rék bari néang garapan

Arinditna rurusuhan

Acan kaburueun sarapan

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Nyabutan kumis tipeuting

Da beurang mah euweuh eunteung

Nu sambutan lila teuing

Rombongan peuriheun beuteung

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Bawal eujeung cumi-cumi

Entén bugis piubareun

Moal rék di lami-lami

Pangantén geus teu sabareun

[/box]

Pantuna sunda penerimaan pengantin

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Di hareupun aya kijing

Ku Pa Punduh diambilan

Teu ngarepkeun nu dijingjing

Da puguh tos dimobilan

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Mang Iwin bandar domba

Hanjakal pisan cetrina

Mas kawin teu kudu loba

Asalkeun rido istrina

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Si Nyai mawa asahan

Si Jalu kalah kerambol

Si Nyai guling gasahan

Si Jalu can embol-embol

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Dagangan tos ditemrakkeun

Janten meser song artosna

Hidangan tos disampakeun

Punten sakitu buskotsna

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Sonten nyoo anak ucing

Beurang nyoo kakapalan

Panganten teu genah cicing

Hayang geura dirapalan

[/box]

Sisindiran keur panganten baru

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Dianting eujeung tandukan

Tamlég jiga bangbarongan

Tipeuting saré duaan

Kadé mandi kabeurangan

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Masang antén babaseuhan

Talina mah tina hoé

Pangantén guling gasahan

Sémah can nyaringkah wae

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Pamajikan keur mingguan

Mitoha keur moé manéh

Pamajikan geus nungguan

Mitoha can saré kénéh

[/box]

Baca juga: Contoh Sisindiran Nasihat tentang Corona

Itulah contoh pantun bahasa Sunda untuk sambutan serah terima pengantin, semoga bermanfaat.